Καμερούν: Αγγλόφωνοι αυτονομιστές αντάρτες εκτέλεσαν σε έφοδο 10 άμαχους

Καμερούν: Αγγλόφωνοι αυτονομιστές αντάρτες εκτέλεσαν σε έφοδο 10 άμαχους

Την προηγούμενη Κυριακή, αντάρτες εκτέλεσαν περίπου δέκα πολίτες στο βορειοδυτικό Καμερούν, όπου εδώ και από το 2016 εξελίσσεται ένοπλη σύρραξη ανάμεσα στον στρατό και αυτονομιστές της αγγλόφωνης μειονότητας. Τα γεγονότα συνέβησαν στη Μπαμέντα, στην πρωτεύουσα της Βορειοδυτικής Διοικητικής Περιοχής του Καμερούν, μια περιοχή που κατοικείται κυρίως από μέλη της αγγλόφωνης μειονότητας. Η ένοπλη σύρραξη στην περιοχή έχει οδηγήσει σε βίαιες συγκρούσεις μεταξύ αυτονομιστών ανταρτών και των κυβερνητικών δυνάμεων ασφαλείας.

Και οι δύο πλευρές, δηλαδή οι αυτονομιστές αντάρτες και ο στρατός, έχουν κατηγορηθεί από διεθνείς οργανισμούς υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τον ΟΗΕ για εγκλήματα εναντίον αμάχων.

Ο συνταγματάρχης Σιρίλ Ατονφάκ, διευθυντής του τμήματος επικοινωνίας και ενημέρωσης στο υπουργείο Άμυνας, ανέφερε σε δελτίο Τύπου ότι οι αυτονομιστές επιτέθηκαν σε πολίτες σε μια συνοικία κοντά σε μια κάβα. Οι επιτιθέμενοι ήταν ένοπλοι και φορούσαν στρατιωτικές στολές, ενώ άνοιξαν πυρ αδιακρίτως, σκοτώνοντας πολίτες και πελάτες που καθόντουσαν σε τραπέζια. Αναφέρθηκαν δέκα νεκροί και δύο τραυματίες στο περιστατικό.

Η κυβέρνηση διενεργεί έρευνα για το περιστατικό, ενώ επιχειρούνται προσπάθειες εντοπισμού των δραστών.

Exit mobile version