Κουβαράς Αττικής: Μεγάλη φωτιά κοντά σε σπίτια – εστάλη μήνυμα από το 112

Κουβαράς Αττικής: Μεγάλη φωτιά κοντά σε σπίτια - εστάλη μήνυμα από το 112

Μια μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή του Νέου Κουβαρά στην Αττική, προκαλώντας συναγερμό στην πυροσβεστική υπηρεσία. Η φωτιά εκδηλώθηκε στη θέση Πέτα, στον Κουβαρά του Δήμου Σαρωνικού, και λόγω των ισχυρών ανέμων έχει επεκταθεί σε μεγάλη έκταση, απειλώντας κατοικημένες περιοχές. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το notia.gr, η φωτιά εξαπλώνεται προς το Πάνειο Όρος, και έχει αρχίσει η εκκένωση της Μονής Ιεράς Σκέπης και του οικισμού Χελώνι.

Στο Μοναστήρι έχουν εγκλωβιστεί 12 μοναχοί, οι οποίοι προς το παρόν δεν βρίσκονται σε κίνδυνο, αλλά δεν μπορούν να απομακρυνθούν από το σημείο. Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, μιλώντας στο protothema.gr, αναφέρει ότι η φωτιά πιθανότατα ξεκίνησε από πυλώνα της ΔΕΗ, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμη ακριβής επιβεβαίωση. Οι ισχυροί ανέμοι δυσχεραίνουν την κατάσβεση και δυσκολεύουν την πρόβλεψη της πορείας της φωτιάς. Προς το παρόν, δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, αλλά ο αριθμός των πυροσβεστικών δυνάμεων έχει ενισχυθεί με επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Περίπου 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα επιχειρούν επί του παρόντος για την κατάσβεση της φωτιάς.

Παράλληλα, στάλθηκε μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της περιοχής, ενημερώνοντας για τη δασική πυρκαγιά στην περιοχή Κουβαράς Ανατολικής Αττικής και ζητώντας από τους πολίτες να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών. Επιπλέον, λόγω της έκτασης της πυρκαγιάς και των ισχυρών ανέμων, αποφασίστηκε η εκκένωση της Μονής Ιεράς Σκέπης για λόγους ασφαλείας.

Exit mobile version