Μητσοτάκης: Στη σύνοδο κορυφής ΕΕ-Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής

Μητσοτάκης: Στη σύνοδο κορυφής ΕΕ-Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετέχει χθες και σήμερα, 18 Ιουλίου, στη σύνοδο κορυφής μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κοινότητας Χωρών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής (ΕΕ-CELAC) στις Βρυξέλλες.

Η συνάντηση της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-CELAC έχει ως στόχο την ενίσχυση των εταιρικών σχέσεων μεταξύ της ΕΕ και των χωρών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, καθώς και την αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων, όπως η κλιματική αλλαγή, με στόχο την επίτευξη μιας κοινής δέσμευσης για τη διατήρηση της διεθνούς τάξης με βάση τους κανόνες. Στο τέλος της Συνόδου αναμένεται να εκδοθεί μια κοινή δήλωση με πολιτικό χαρακτήρα, όπου αναμένεται να περιλαμβάνεται ένα σαφές μήνυμα αντίδρασης έναντι της ρωσικής επιθετικότητας και της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Από την πλευρά της Λατινικής Αμερικής, έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους 26 ηγέτες από τις 33 χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, και ο Πρόεδρος της Αργεντινής, Αλμπέρτο Φερνάντεζ. Σε επίπεδο υπουργών εξωτερικών θα εκπροσωπηθούν το Περού και το Μεξικό.

Exit mobile version