Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Ρόδο: Εκκενώνονται τρία χωριά και ένα ξενοδοχείο

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Ρόδο: Εκκενώνονται τρία χωριά και ένα ξενοδοχείο

Η πυρκαγιά στη Ρόδο έχει πάρει σοβαρές διαστάσεις, με τρία ανεξέλεγκτα μέτωπα και συνεχείς αναζωπυρώσεις. Η κατάσταση θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη και η πυροσβεστική προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη φωτιά με επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Ο Δήμος Ρόδου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προχωρούν στην εκκένωση τα χωριών Ελεούσα, Σαλάκο, Διμυλιά και του ορεινού όγκου του Προφήτη Ηλία, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο Έλαφος, με εντολή της πυροσβεστικής. Η δυσκολία στην κατάσβεση οφείλεται στο υψηλό ύψος και το μέγεθος των πεύκων και των κυπαρισσιών που καίγονται.

Οι πυροσβέστες που επιχειρούν στην περιοχή είναι 86, με 28 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρο. Επιπλέον, τέσσερα εναέρια μέσα συμμετέχουν στην κατάσβεση. Η κύρια προσπάθεια εστιάζεται στο μέτωπο από Λάερμα προς Μαλώνα, όπου η περιοχή είναι πολύ δύσβατη.

Ένας εθελοντής, πρώην κοινοτάρχης Απολλώνων και πρώην αντιδήμαρχος του δήμου Καμείρου, τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου για ιατρική περίθαλψη εξαιτίας εγκαυμάτων που υπέστη. Ευτυχώς, η κατάστασή του δεν είναι σοβαρή και αναρρώνει στο σπίτι του.

Exit mobile version