Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Και τρίτος καύσωνας με 44άρια

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Και τρίτος καύσωνας με 44άρια

Σύμφωνα με το ενημερωμένο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, από αύριο (20/7), αναμένεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας, με τον υδράργυρο να φθάνει ακόμα και τους 44 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, την επόμενη Δευτέρα θα υπάρξει προσωρινή υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών, αλλά από την Τρίτη αναμένεται μια νέα θερμική έξαρση, σύμφωνα με το ενημερωμένο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Σήμερα, οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες περιορίζονται στα δυτικά μέρη της χώρας, ενώ στα ανατολικά η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη λόγω των μελτεμιών που φθάνουν στο Αιγαίο και φυσούν έως και 7 μποφόρ. Αύριο, αναμένεται να εξασθενήσουν οι άνεμοι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

  1. Σήμερα, οι περιοχές που θα επηρεαστούν από πολύ υψηλές θερμοκρασίες είναι περιορισμένες στα δυτικά τμήματα της χώρας, ενώ στα ανατολικά η θερμοκρασία θα είναι χαμηλότερη και η αίσθηση της ζέστης πιο ανεκτή, κυρίως λόγω των μελτεμιών που φθάνουν στο Αιγαίο και φυσούν έως και 7 μποφόρ.
  2. Αύριο, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει.
  3. Από την Παρασκευή 21/7 έως και την Κυριακή 23/7, θα παρατηρηθεί μια περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα, ενώ τη Δευτέρα 24/7 αναμένεται μια προσωρινή υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.
  4. Από την Τρίτη 25/7 έως και την Πέμπτη 27/7, αναμένεται μια νέα θερμική έξαρση.

Πιο συγκεκριμένα:

Την επόμενη ημέρα (αύριο), αναμένεται η σταδιακή απασχόληση των ανέμων και η αύξηση της θερμοκρασίας. Ειδικότερα:

Από την Παρασκευή 21/7 έως και την Κυριακή 23/7, προβλέπεται μια μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας. Οι μέγιστες τιμές θα φθάνουν από 41°C έως 43°C στα ηπειρωτικά, και τοπικά στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας μπορεί να φτάσουν τους 44°C. Στα νησιά, οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 38°C έως 41°C.

Τη Δευτέρα 24/7, αναμένεται μια υποχώρηση της θερμοκρασίας κατά περίπου 2°C έως 5°C, με τη μεγαλύτερη πτώση να παρατηρείται στην ανατολική χώρα και η μικρότερη στη δυτική.

Σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, από την Τρίτη 25/7 έως και την Πέμπτη 27/7 αναμένονται και πάλι πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα μας. Οι μέγιστες τιμές θα κυμανθούν ανάλογα με τις περιοχές και τις ημέρες, ενώ η αίσθηση της ζέστης θα είναι έντονη.

Exit mobile version