Φωτιές: Εφιαλτική νύχτα σε Μάνδρα, Λουτράκι, Νέα Πέραμο – Αναζωπυρώσεις και καμένα σπίτια

Συνεχίζουν το καταστροφικό πέρασμά τους τα μέτωπα της φωτιάς σε Λουτράκι και Δερβενοχώρια. Η Πυρκαγιά έφτασε στη Νέα Πέραμο και είναι στα όρια τριών δήμων της Περιφέρειας Αττικής.

Μηνύματα Από το 112 έχουν αποσταλεί μηνύματα για εκκένωση των περιοχών γύρω από τα διυλιστήρια. Πραγματοποιούνται δραματικές διασώσεις πολιτών, λίγο πριν οι φλόγες φτάσουν στα σπίτια τους. Για μια δύσκολη ημέρα που ξημερώνει την Τετάρτη έκανε λόγο Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής έκανε λόγο για μια δύσκολη ημέρα που ξημερώνει την Τετάρτη, ενώ οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι τα δύσκολα δεν τελείωσαν.

Ταυτόχρονα, εφιαλτικές σκηνές στα μέτωπα των πυρκαγιών στη Μάνδρα Αττικής και στον Δήμο Λουτρακίου. Κάηκαν δεκάδες σπίτια, παραδόθηκαν στις φλόγες πυκνές δασικές εκτάσεις ενώ πάρα πολλοί άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, στο πλαίσιο εκκενώσεων. Παράλληλα, στις φλόγες χάθηκαν εκατοντάδες ζώα.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, μαζί με ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και με την βοήθεια μηχανημάτων έργων του στρατού και της αυτοδιοίκησης, υδροφόρων, αλλά και εθελοντών, δίνουν μάχη με τις φλόγες στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου, προσπαθώντας να περιορίσουν την έκταση τη φωτιάς και να προστατεύσουν κατοικημένες περιοχές.

Exit mobile version