Καιρός: Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία τις επόμενες μέρες – Πού θα φτάσει τους 44 βαθμούς

Καιρός: Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία τις επόμενες μέρες - Πού θα φτάσει τους 44 βαθμούς

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, σήμερα Τετάρτη αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 μποφόρ, εκτός από το Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά όπου μπορεί να φτάνουν τους 6 με 7 μποφόρ, αλλά θα εξασθενούν αργότερα το απόγευμα.

Όσον αφορά τη θερμοκρασία, αναμένεται μικρή άνοδος στα βόρεια. Συγκεκριμένα, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στα βόρεια ηπειρωτικά τους 37-38 βαθμούς Κελσίου, τοπικά στην κεντρική Μακεδονία τους 39 βαθμούς. Στα ανατολικά ηπειρωτικά αναμένονται θερμοκρασίες 37-39 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά ηπειρωτικά αναμένονται θερμοκρασίες 38-40 βαθμούς, ενώ στη δυτική Στερεά Ελλάδα και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο οι θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 41 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου αναμένονται θερμοκρασίες 38-39 βαθμούς, ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται μεταξύ 36-38 βαθμών Κελσίου.

Για την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023, προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στη Μακεδονία, όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις και στο Αιγαίο από βόρειες με ένταση 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί και ασθενείς. Η θερμοκρασία αναμένεται να αυξηθεί και να φτάσει σε υψηλά επίπεδα σε διάφορες περιοχές. Στα ηπειρωτικά, η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει μεταξύ 40 και 42 βαθμούς Κελσίου, με κάποιες περιοχές να φθάνουν τους 43 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου, αναμένεται να κυμαίνεται από 39 έως 41 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα κυμαίνεται από 37 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αθήνα, αναμένεται να επικρατεί καθαρός καιρός, χωρίς σημαντική παρουσία νεφώσεων. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται γύρω στους 41 έως 43 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται να επικρατεί σχεδόν αίθριος καιρός, με ελάχιστη παρουσία νεφώσεων. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται περίπου από 37 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version