Η ανεπαρκής λήψη νερού μπορεί να προκαλέσει κεφαλαλγίες, απώλεια όρεξης, σύγχυση, κούραση και ακόμη και επιληπτικές κρίσεις. Η υπερβολική αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε θανάτους. Με τη σωστή επιλογή φρούτων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, μπορείτε να διατηρήσετε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο και να απολαμβάνετε τη δροσερή αίσθηση.
- Το καρπούζι περιέχει μέχρι και 91% νερό. Σε μια ποσότητα 100 γραμμαρίων καρπουζιού, υπάρχουν περίπου 91,5 ml νερού.
- Οι φράουλες φαίνεται να ανταγωνίζονται τα καρπούζια καθώς περιέχουν έως και 91% νερό. Αν καταναλώσετε 100 γραμμάρια φράουλες, θα πάρετε περίπου 91 ml νερού.
- Γκρέιπφρουτ Ένα άλλο φρούτο με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Σε 100 γραμμάρια γκρέιπφρουτ, υπάρχουν περίπου 90,9 ml νερού.
- Τα πεπόνια έχουν περιεκτικότητα νερού που φτάνει το 90%. Σε 100 γραμμάρια πεπονιού, υπάρχουν περίπου 90,2 ml νερού.
- Τα ροδάκινα περιέχουν έως 89% νερό. Με την κατανάλωση 100 γραμμαρίων ροδακίνων, ο οργανισμός μας απορροφά περίπου 88,9 ml νερού.
- Το ασιατικό αχλάδι έχει περιεκτικότητα νερού μέχρι 88%. Σε 100 γραμμάρια ασιατικού αχλαδιού, περιέχονται περίπου 88,3 ml νερού.
- Βατόμουρα. Αν καταναλώσετε 100 γραμμάρια βατόμουρα, ο οργανισμός σας θα λάβει περίπου 88,2 ml νερού.
- Η παπάγια είναι επίσης πλούσια σε νερό, με περιεκτικότητα περίπου 88 ml νερού σε 100 γραμμάρια φρούτου.
- Τα νεκταρίνια προσφέρουν περίπου 87,6 ml νερού στον οργανισμό μας με την κατανάλωση 100 γραμμαρίων.
- Τα δαμάσκηνα βρίσκονται στην 10η θέση με περίπου 87,2 ml νερού σε 100 γραμμάρια φρούτου.