Χανιά: Βρέθηκε νεκρό άλογο σε χωράφι – Ο ιδιοκτήτης του το είχε αφήσει χωρίς νερό και τροφή

Χανιά: Βρέθηκε νεκρό άλογο σε χωράφι - Ο ιδιοκτήτης του το είχε αφήσει χωρίς νερό και τροφή

Ένα νέο αποτρόπαιο περιστατικό κακοποίησης ζώου σημειώθηκε, αυτή τη φορά στην περιοχή της Κίσσαμο στα Χανιά, όπου βρέθηκε ένα άλογο νεκρόπου το εγκατέλειψε ο ιδιοκτήτης του. Σύμφωνα με την “Πανελλήνια Ομοσπονδία για το Περιβάλλον, τα Ζώα και το Κυνήγι”, στην οποία έγινε η καταγγελία, το άλογο ήταν δεμένο για αρκετές μέρες σε ένα χωράφι χωρίς νερό και τροφή, εκτεθειμένο στον έντονο καύσωνα χωρίς καμία προστασία από τον ήλιο.

Οι γείτονες, όπως αναφέρεται από την ΕΡΤ, αποφάσισαν να καταγγείλουν την υπόθεση όταν διαπίστωσαν ότι το άλογο είχε ήδη πεθάνει και υπήρχε έντονη οσμή. Οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κισάμου, που κλήθηκαν στο σημείο, ανακάλυψαν το νεαρό θηλυκό άλογο νεκρό και συνέλαβαν τον 26χρονο ιδιοκτήτη του. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν είχε επισκεφθεί το άτυχο ζώο τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ, η κτηνιατρική υπηρεσία έχει ειδοποιηθεί για να πραγματοποιήσει νεκροψία στο νεαρό άλογο, του οποίου η ηλικία εκτιμάται ότι είναι περίπου πέντε ετών. Επίσης, από τις φωτογραφίες φαίνεται ότι το άλογο δεν ήταν φροντισμένο και σε καλή κατάσταση.

Φιλοζωικές οργανώσεις επισημαίνουν ότι αν οι γείτονες είχαν ειδοποιήσει εγκαίρως, το άλογο θα μπορούσε να σωθεί. Ο 26χρονος ιδιοκτήτης του άλογου πρόκειται να αντιμετωπίσει κατηγορίες κακοποίησης ζώων σε βαθμό κακουργήματος, ενώ αναμένεται να του επιβληθεί υψηλό πρόστιμο. Αναμένεται επίσης να οδηγηθεί στον εισαγγελέα αύριο.

Exit mobile version