Επιστρέφει στη Ν.Δ. και ο Πέτρος Δούκας

Επιστρέφει στη Ν.Δ. και ο Πέτρος Δούκας

Ο Πέτρος Δούκας ανακοίνωσε την επιστροφή του στη Νέα Δημοκρατία, κατά τη διάρκεια μιας περιόδου καταστροφικών πυρκαγιών στην Ελλάδα. Αυτή η εξέλιξη προκαλεί σημαντικές αντιδράσεις και σχολιασμό στην ελληνική πολιτική σκηνή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, έχει αποφασίσει να ανακληθεί η απόφαση διαγραφής του Πέτρου Δούκα, παρά το παρελθόν του που είχε προκαλέσει αντιδράσεις και σκάνδαλο.

Ο Δούκας, που είχε παραδεχθεί δημοσίως την παρουσία του στην Ηλεία με βαλίτσες με χρήματα για τους πυρόπληκτους μετά τις πυρκαγιές του 2007, είχε διαγραφεί από τη Νέα Δημοκρατία μετά την αποκάλυψη αυτής της ενέργειας. Η επιστροφή του στο κόμμα έχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς η ενέργεια του Δούκα αποτέλεσε ένα μεγάλο σκάνδαλο την εποχή εκείνη. Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός, είχε παραιτηθεί μετά την αποκάλυψη αυτής της ενέργειας.

Η επιστροφή του Δούκα στη Νέα Δημοκρατία μπορεί να ερμηνευθεί ως μια κίνηση του Μητσοτάκη για να ενισχύσει το κόμμα και να επιδείξει εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του Δούκα. Ωστόσο, αυτή η απόφαση έχει προκαλέσει κριτική και αμφισβήτηση από μερίδα της κοινής γνώμης και την πολιτική αντιπολίτευση.

Από, τον ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε για το θέμα ανακοίνωση, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής:

«Εκτός από την επιστροφή του κ. Καμπόσου με τις μισαλλόδοξες δηλώσεις, η ΝΔ αποφάσισε και την επιστροφή του κ. Δούκα……….τις δύσκολες αυτές ημέρες, που χιλιάδες συμπολίτες μας δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές, η Ν.Δ. επέλεξε να επιβραβεύσει τον κ. Δούκα, ο οποίος με κυνισμό καυχιόταν για την επιχείρηση εξαγοράς των πυρόπληκτων της Ηλείας στις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007……….Όταν η ΝΔ διέγραψε τον κ. Δούκα έλεγε ότι τα λεγόμενα του είναι μακριά από “τις αρχές και τις αξίες της”. Ποιες “αρχές και αξίες” υπηρετεί άραγε σήμερα η επιστροφή του;. Απλά ντροπή».

Exit mobile version