ΙΡΑΚ: Πυρπόλησαν την πρεσβεία της Σουηδίας στη Βαγδάτη

ΙΡΑΚ: Πυρπόλησαν την πρεσβεία της Σουηδίας στη Βαγδάτη

Υποστηρικτές του ιεροκήρυκα Μοκτάντα Σαντρ προκάλεσαν τα ξημερώματα ταραχές και επεισόδια στη σουηδική πρεσβεία στη Βαγδάτη, καίγοντας το κτίριο, σύμφωνα με αναφορές του Reuters.

Οι οπαδοί του Μοκτάντα Σαντρ, προετοιμάζονται για την αναμενόμενη συγκέντρωση και καύση του Κορανίου μπροστά στην ιρακινή πρεσβεία στη Στοκχόλμη.

Η προηγούμενη καύση του Κορανίου μπροστά στο μεγαλύτερο ισλαμικό τέμενος της Στοκχόλμης από Ιρακινό προκάλεσε διαμαρτυρίες και καταδίκη από μέρος του μουσουλμανικού κόσμου.

Σε βίντεο που δημοσιεύθηκε στην πλατφόρμα Telegram από υποστηρικτές του Μοκτάντα Σαντρ, φαίνεται πλήθος κόσμου να συγκεντρώνεται έξω από τη σουηδική πρεσβεία περίπου στη 01:00 τα ξημερώματα, προτού εισβάλουν στο κτίριο περίπου μία ώρα αργότερα. Αμέσως μετά, φαίνονται να βγαίνουν καπνοί από τοι κτίριο.

Το ιρακινό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε αυτήν την πυρπόληση και διέταξε τις ασφαλείς δυνάμεις να πραγματοποιήσουν έρευνα για το περιστατικό.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Σουηδίας δήλωσε ότι το προσωπικό της πρεσβείας στη Βαγδάτη είναι ασφαλές και παραμένει σε επικοινωνία με τις ιρακινές αρχές.

Ταυτόχρονα, η σουηδική διπλωματία καταδίκαζε την επίθεση εναντίον της πρεσβείας και πενθύμισε ότι η ασφάλεια των διπλωματικών αποστολών είναι ευθύνη των ιρακινών αρχών και προσωπικού.

Exit mobile version