Νέα Ζηλανδία: Τουλάχιστον 3 νεκροί από πυροβολισμούς στο Όκλαντ

Νέα Ζηλανδία: Τουλάχιστον 3 νεκροί από πυροβολισμούς στο Όκλαντ

Σύμφωνα με πληροφορίες, πυροβολισμοί σημειώθηκαν στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον τριών ατόμων, συμπεριλαμβανομένου και του δράστη. Ο πρωθυπουργός Κρις Χίπκινς δήλωσε ότι δεν υπάρχει απειλή για την εθνική ασφάλεια λόγω αυτής της επίθεσης και επιβεβαίωσε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, που διοργανώνεται από τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία, θα συνεχίσει κανονικά όπως είχε προγραμματιστεί.

Η αμερικανική εθνική ομάδα πόλο γυναικών που βρίσκεται στο Όκλαντ ανέφερε ότι το προσωπικό και οι παίκτριες δεν υπέστησαν τραυματισμούς. Το περιστατικό συνέβη όταν ο δράστης εισέβαλε σε ένα κτίριο και ανοίγοντας πυρ με το όπλο του. Σύμφωνα με τον μεταβατικό αρχηγό της νεοζηλανδικής αστυνομίας, Σάνι Πατέλ, ο δράστης αποκλείστηκε σε έναν ανελκυστήρα στους υψηλότερους ορόφους του κτιρίου και μετά από συμπλοκή με την αστυνομία, βρέθηκε νεκρός.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι επιβεβαιώθηκαν δύο ακόμα θάνατοι πέραν του δράστη και υπήρξαν τραυματίες, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τον αριθμό τους. Η περιοχή τέθηκε υπό έντονη παρακολούθηση και αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στο σημείο.

Ο αρχηγός της αστυνομίας Πατέλ δήλωσε επίσης ότι η αστυνομία εξετάζει τα αίτια της επίθεσης και συνεργάζεται με τις αρχές για την αποκάλυψη όλων των λεπτομερειών του περιστατικού. Προς το παρόν, δεν έχουν δοθεί περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το κίνητρο του δράστη ή τα πιθανά κίνητρα πίσω από την επίθεση.

Exit mobile version