0 καιρός σήμερα: Καύσωνας και 43άρια

0 καιρός σήμερα: Καύσωνας και 43άρια

Ο καύσωνας επιστρέφει δριμύτερος σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, με θερμοκρασίες που αναμένεται να φτάσουν ακόμη και τους 43 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), η Θεσσαλία, η δυτική Στερεά Ελλάδα και η δυτική Πελοπόννησος αναμένεται να βιώσουν τις υψηλότερες θερμοκρασίες, φτάνοντας τους 43 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, σε άλλες περιοχές της χώρας οι θερμοκρασίες αναμένεται να φθάσουν από 40 έως 42 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για σήμερα:

Ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στο Ιόνιο και από βόρειες 3 έως 5 μποφόρ, ενώ σε άλλες περιοχές θα είναι μεταβλητοί και ασθενείς. Όσον αφορά τις θερμοκρασίες, αναμένεται άνοδος και στα ηπειρωτικά θα φθάσουν τους 40 έως 42 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε νησιά όπως τα Ιόνια και τα ανατολικά Αιγαίο και Δωδεκάνησα οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 37 έως 41 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι αίθριος, με θερμοκρασίες που θα κυμανθούν από 28 έως 40 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί με ένταση 4 με 5 μποφόρ, εκτός από τις παραθαλάσσιες περιοχές όπου θα είναι ασθενέστεροι.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί και ασθενείς, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένεται να φυσούν νότιοι 3 έως 4 μποφόρ. Όσον αφορά τις θερμοκρασίες, αναμένεται να κυμανθούν από 25 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version