«Όχι» του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων

«Όχι» του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε την Τετάρτη (19.7.2023) για να αποφασίσει τη θέση του κόμματος σχετικά με το νομοσχέδιο για την ψήφο των ομογενών. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υποστηρίξει την πρόταση της κυβέρνησης και θα ζητήσει περαιτέρω συζήτηση.

Αν η κυβέρνηση απορρίψει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφο των ομογενών, το κόμμα θα επιμείνει στο δικαίωμα όλων να ψηφίζουν και να εκλέγονται, και θα καταθέσει ξανά την σχετική τροπολογία που είχε προτείνει το 2021.

Σύμφωνα με την πρόταση αυτή, όλοι οι ομογενείς θα είχαν το δικαίωμα ψήφου, ενώ περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία τεσσάρων περιφερειών για τους ομογενείς (Αμερικής, Ευρώπης, Ωκεανίας και Αφρικής).

Κομματικές πηγές ανέφεραν ότι το ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει τη σύνθεση και τη συναίνεση, αλλά θα επιμείνει στη διευκόλυνση της πρόσβασης στην ψήφο για τους εκλογείς που δεν μπορούν να ψηφίσουν λόγω εργασίας σε άλλη τοποθεσία από την κατοικία τους (π.χ. εποχικοί εργαζόμενοι).

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο δημόσιο διάλογο ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποκαλύψει τις τακτικές της Νέας Δημοκρατίας που προσβάλλουν το συνταγματικό πνεύμα και αντιμετωπίζουν τους απόδημους ως εκλογικό κοινό. Θα επιδιώξει να αναδείξει τα παιχνίδια εντυπώσεων που χρησιμοποιεί η ΝΔ, προκειμένου να επηρεάσει την ψήφο του εκλογικού σώματος.

Exit mobile version