Πυρκαγιές για τρίτο 24ωρο – Τα ενεργά μέτωπα

Πυρκαγιές για τρίτο 24ωρο – Τα ενεργά μέτωπα

Η ένταση στα πύρινα μέτωπα συνεχίζεται για τρίτη συνεχή ημέρα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να αγωνίζονται ασταμάτητα ενάντια στις φλόγες σε πολλές περιοχές της Δυτικής Αττικής, της Ρόδου και της Λακωνίας.

Την Τετάρτη, αναφέρθηκαν 66 πυρκαγιές, με την πλειονότητά τους να αντιμετωπίζεται άμεσα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Μέσω του συντονισμένου έργου του 112 και σε συνεργασία με την αστυνομία, έχουν πραγματοποιηθεί εκκενώσεις κατοίκων από περιοχές που απειλούνταν από την πύρινη καταστροφή.

Συνολικά, ένας αστυνομικός και τουλάχιστον 23 πυροσβέστες έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα. Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση στη Δυτική Αττική, ενώ παραμένουν ενεργά μέτωπα στα Μέγαρα και Βλυχάδα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις εργάζονται ακόμη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια, ενώ προσέχουν για πιθανές αναζωπυρώσεις.

Στη Ρόδο, η αγωνία συνεχίζεται με την πυρκαγιά να εξαπλώνεται στο κεντρικό δασικό οικοσύστημα του νησιού. Αρχικά είχε δοθεί εντολή για εκκένωση του χωριού Απόλλωνα, όμως αργότερα ακυρώθηκε. Ωστόσο, έχουν εκκενωθεί τα χωριά Ελεούσα, Σαλάκος και Διμυλιά. Οι επιχειρήσεις περιλαμβάνουν επίγειες και αεροπορικές δυνάμεις, καθώς οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω ισχυρών ανέμων.

Σε ύφεση βρίσκεται το μέτωπο της πυρκαγιάς στη Λακωνία, που είχε ξεσπάσει στο Λευκόχωμα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο μετά από φιλότιμες προσπάθειες. Η φωτιά είχε ξεκινήσει κοντά στο παλιό αεροδρόμιο της Σπάρτης και εξαιτίας των ισχυρών ανέμων είχε επεκταθεί γρήγορα, δημιουργώντας ένα μεγάλο μέτωπο που ξεπερνούσε τα 4-5 χιλιόμετρα σε μήκος.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στη Λακωνία συμμετείχαν 52 πυροσβέστες, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 υδροφόρα οχήματα. Επίσης, τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα επιχείρησαν αεροπορικά για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Η συνεχής προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων καρποφόρησε και η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, μείωνοντας τον κίνδυνο για περαιτέρω επέκταση και ζημιές.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι συνελήφθη ένας 30χρονος άνδρας στη Μεσσηνία, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε την εμπλοκή του σε τρεις διαφορετικές πυρκαγιές στην περιοχή.

Exit mobile version