Πούτιν: Η Δύση «διαστρέβλωσε τη συμφωνία για την εξαγωγή σιτηρών»

Πούτιν: Η Δύση «διαστρέβλωσε τη συμφωνία για την εξαγωγή σιτηρών»

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, κατηγόρησε τις Δυτικές χώρες σήμερα για την “παραποίηση” της συμφωνίας για την εξαγωγή σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας. Ωστόσο, επισήμανε ότι η Ρωσία θα επιστρέφει “άμεσα” στη συμφωνία αν υλοποιηθούν “πλήρως” τα αιτήματά της.

Ο Πούτιν δήλωσε σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση, ότι “θα εξετάσουμε τη δυνατότητα επιστροφής (στη συμφωνία), αλλά με μία προϋπόθεση: αν τα αιτήματά μας ληφθούν υπόψη και υλοποιηθούν, χωρίς καμία εξαίρεση”. Αποκάλεσε την παρούσα μορφή της παράτασης της συμφωνίας ως “άσκοπη”, κατηγορώντας τη Δύση ότι χρησιμοποιεί τη συμφωνία ως “πολιτικό εργαλείο εκβιασμού”.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας προειδοποίησε νωρίτερα σήμερα ότι όλα τα πλοία που κατευθύνονται προς ουκρανικά λιμάνια θα θεωρούνται δυνητικοί μεταφορείς στρατιωτικού φορτίου.

Στην αγορά, η τιμή του σιταριού στο χρηματιστήριο Euronext έκλεισε με άνοδο 8,2%, φτάνοντας τα 253,75 ευρώ ανά τόνο, επαναφέροντας το στα επίπεδα της αρχής Απριλίου. Η τιμή του αραβοσίτου έκλεισε λίγο κάτω από τα 250 ευρώ ανά τόνο, αυξημένη κατά 5,4%.

Exit mobile version