Ρόδος: τραυματίστηκε προσπαθώντας να σώσει γυναίκα πυροσβέστη

Ρόδος: τραυματίστηκε προσπαθώντας να σώσει γυναίκα πυροσβέστη

Οι πυρκαγιές στη Ρόδο έχουν πάρει σοβαρές διαστάσεις από χθες παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων να τις ελέγξουν. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, οι φωτιές έχουν εξαπλωθεί ανεξέλεγκτα σε τουλάχιστον τρία μέτωπα και συνεχίζονται οι αναζωπυρώσεις, με την κατάσταση να θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη.

Ταυτόχρονα, οι κάτοικοι των οικισμών Ελεούσα, Σάλακος και Διμυλιά στον ορεινό όγκο του Προφήτη Ηλία έχουν λάβει το αντίστοιχο μήνυμα εκκένωσης της περιοχής από την υπηρεσία 112. Παράλληλα, εντολή έχει δοθεί εντολή και για την εκκένωση του ξενοδοχείου Έλαφος.

Εθελοντές έσπευσαν στα σημεία

Η Αυτοδιοίκηση και οι εθελοντικές ομάδες, μέσω ανακοινώσεών τους, κάλεσαν χθες όλους όσους μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της φωτιάς. Η πολιτική προστασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε διαδικασία επισύναψης όλων των μηχανημάτων έργων και υδροφόρων οχημάτων προκειμένου να συμβάλουν στην προσπάθεια πυρόσβεσης.

Τραυματίστηκε ο πρώην Κοινοτάρχης Βασίλης Πιπέρης

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, το βράδυ της Τρίτης, ο πρώην κοινοτάρχης Απολλώνων και πρώην αντιδήμαρχος του δ.σ. δήμου Καμείρου, κ. Βασίλης Πιπέρης, τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο νοσοκομείο. Ο κ. Πιπέρης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των προσπαθειών του μαζί με άλλους εθελοντές να προστατεύσουν και να διασώσουν μια γυναίκα πυροσβέστη.

Ο πρώην κοινοτάρχης υπέστη εγκαύματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου για ιατρική περίθαλψη.

Exit mobile version