Αρχιμανδρίτης στη Θεσσαλονίκη κατηγορείται για οικονομικά και σεξουαλικά σκάνδαλα

Αρχιμανδρίτης στη Θεσσαλονίκη κατηγορείται για οικονομικά και σεξουαλικά σκάνδαλα

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στη Θεσσαλονίκη λόγω καταγγελιών για έναν Αρχιμανδρίτη, που κατηγορείται για υπεξαίρεση χρημάτων από δωρεές, καθώς και για την εμπλοκή του σε ένα κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης νεαρών ατόμων.

Ο συγκεκριμένος ιερέας δεν έχει προβεί σε καμία δήλωση, αλλά η υπόθεση έχει λάβει μεγάλη έκταση. Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης εξέδωσε μια ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας ότι συνεργάζεται ενεργά με την αστυνομία, η οποία διεξάγει μια μεγάλη έρευνα.

Ο κληρικός κατηγορείται για κατάχρηση χρημάτων από δωρεές και για τη μεταφορά μέρους αυτών των ποσών σε ένα κύκλωμα εκμετάλλευσης νεαρών ανθρώπων. Το ποσό φέρεται να υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος είναι ένας Αρχιμανδρίτης που λειτουργεί σε ενορία της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Οι αναφορές που έχουν δημοσιευτεί αναφέρουν ότι όλα ξεκίνησαν το 2018, όταν ο συγκεκριμένος ιερέας έπαιρνε τα χρήματα από δωρεές που είχαν δοθεί από επιχειρηματίες και τα καρπωνόταν ο ίδιος.

Από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται: «Επιθυμούμε να ενημερώσουμε ότι για το συγκεκριμένο θέμα και, μετά την ενημέρωση για τη διενέργεια προανάκρισης, υπάρχει άμεση συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και τις εισαγγελικές αρχές, ενώ παράλληλα εκκινούνται πλέον και οι αντίστοιχες κανονικές εκκλησιαστικές διαδικασίες σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τα σχετικά Νομοθετήματα»

Exit mobile version