Ινδία: Γυναίκες εξαναγκάστηκαν να παρελάσουν γυμνές

Ινδία: Γυναίκες εξαναγκάστηκαν να παρελάσουν γυμνές

Ένα βίντεο που δείχνει δύο γυναίκες να παρελαύνουν γυμνές δίπλα σε έναν όχλο από άνδρες στην πολιτεία Manipur της Ινδίας έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Οι αρχές εξετάζουν το περιστατικό ως ομαδικό βιασμό και έχουν προχωρήσει σε μία σύλληψη. Αναμένεται ότι θα συλληφθούν σύντομα και οι υπόλοιποι δράστες, σύμφωνα με το BBC.

Το περιστατικό συνέβη στις 4 Μαΐου, αλλά έγινε ευρέως γνωστό την Πέμπτη (20/7), όταν το βίντεο άρχισε να κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να γίνεται viral. Η αστυνομία αναφέρει ότι οι γυναίκες παρενοχλήθηκαν και δέχθηκαν επίθεση σε ένα χωράφι, αλλά οι ακριβείς συνθήκες παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Narendra Modi, καταδίκασε το συμβάν και δήλωσε ότι “κανένας ένοχος δεν θα γλιτώσει”. Οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνες και ζήτησαν από τις εταιρείες κοινωνικών μέσων να διαγράψουν το βίντεο από τις πλατφόρμες τους.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η περιοχή Manipur έχει βυθιστεί σε ένταση και βία λόγω εθνοτικών συγκρούσεων μεταξύ των κοινοτήτων Meitei και Kuki. Κατά τη διάρκεια αυτών των συγκρούσεων, πολλές γυναίκες έχουν γίνει στόχος σεξουαλικής βίας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η κόρη και η μητέρα ανήκαν στην κοινότητα Kuki, ενώ οι άνδρες ανήκαν στην κοινότητα Meitei.

Exit mobile version