Καιρός: Ισχυρό κύμα καύσωνα για τις επόμενες επτά ημέρες

Καιρός: Ισχυρό κύμα καύσωνα για τις επόμενες επτά ημέρες

Ο καύσωνας που ξεκίνησε από την περασμένη Πέμπτη θα παραταθεί για πολλές ημέρες, σύμφωνα με τις πρόσφατες μετεωρολογικές προβλέψεις.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η κατάσταση θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς το κύμα ζέστης αναμένεται να φθάσει στην κορύφωσή του την Κυριακή. Μπορεί να υπάρξει μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας τη Δευτέρα, αλλά αμέσως μετά θα ακολουθήσει νέα αύξηση των θερμοκρασιών, πιθανώς ακόμα υψηλότερων από τις προηγούμενες.

Η Κυριακή θεωρείται η πιο δύσκολη μέρα, με την περιοχή να αντιμετωπίζει πιθανώς μία από τις θερμότερες ημέρες των τελευταίων 5 ετών. Οι θερμοκρασίες ενδέχεται να φτάσουν τους 42-44°C σε ευάλωτες περιοχές της πεδινής ηπειρωτικής χώρας, ενώ σε ορισμένες τοποθεσίες ακόμα και τους 44-45°C.

Επιπλέον, οι μέρες της Κυριακής και Δευτέρας αναμένεται να είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για τυχόν πυρκαγιές, καθώς οι δυνατοί βοριάδες με ανέμους που φθάνουν στα 6 έως 7 μποφόρ μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Από την ερχόμενη Τρίτη πιθανότατα θα ξεκινήσει ένα νέο, ακόμα πιο ισχυρό κύμα ζέστης, που αναμένεται να συνεχιστεί για μερικές ακόμα ημέρες. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι οι θερμοκρασίες στις ηπειρωτικές περιοχές, ιδίως μετά τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, θα υπερβούν τους 44-45°C, με κατακόρυφα ανεβασμένα επίπεδα ζέστης.

Exit mobile version