Μητσοτάκης από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας: Άμεσα οι εξαγγελίες για προστασία των δασών

Μητσοτάκης από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας: Άμεσα οι εξαγγελίες για προστασία των δασών

Σήμερα (20.07.2023), ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε διάφορα υπουργεία. Σύμφωνα με δήλωσή του, συνεχίζεται κανονικά η διαδικασία καταγραφής και αποζημίωσης των πληγέντων από τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την σημασία της πράσινης μετάβασης για την κυβέρνηση και ανέφερε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις ευάλωτες ομάδες. Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι πακέτο εξαγγελιών θα παρουσιαστεί κατά την ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Ευχαρίστησε τα μέλη του κρατικού μηχανισμού και τους εθελοντές που συμμετείχαν στη μάχη κατά των πυρκαγιών, ωστόσο επεσήμανε ότι αντιμετωπίζουμε ακόμη δύσκολες στιγμές λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της πιθανότητας ενίσχυσης των ανέμων. Εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε συγκεκριμένες εξαγγελίες για τη δασική πολιτική, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς αρμοδιοτήτων στο υπουργείο Περιβάλλοντος και της προστασίας των δασών της περιοχής της Αττικής.

Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι η διαδικασία καταγραφής και αποζημίωσης των πληγέντων θα προχωρήσει άμεσα.

Exit mobile version