Μουντομπάσκετ: Με Γιάννη Αντετοκούνμπο η προεπιλογή του Ιτούδη

Μουντομπάσκετ: Με Γιάννη Αντετοκούνμπο η προεπιλογή του Ιτούδη

Η Εθνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) ανακοίνωσε επίσημα τις επιλογές του προπονητή Δημήτρη Ιτούδη σχετικά με την προεπιλογή της Εθνικής Ανδρών για το Παγκόσμιο Κύπελλο Καλαθοσφαίρισης 2023.

Όλα τα βλέμματα στρέφονται φυσικά στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που βρίσκεται στη λίστα, αν και αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι ο Greek Freak θα συμμετάσχει στο τουρνουά στη Μανίλα. Η αρχική προεπιλογή του εθνικού προπονητή περιλαμβάνει 22 αθλητές, μεταξύ των οποίων οι Λευτέρης Μαντζούκας και Βαγγέλης Ζούγρης, οι οποίοι πρόσφατα κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο με την Εθνική Νέων Ανδρών στην Κρήτη.

Μια νέα προσθήκη στη λίστα είναι ο Τόμας Γουόκαπ, ενώ επισημοποιήθηκε και η επιστροφή του Ντίνου Μήτογλου στην Εθνική Ομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Κώστας Σλούκας, Νικ Καλάθης και Τάιλερ Ντόρσεϊ δεν θα συμμετάσχουν λόγω προσωπικών τους αποφάσεων.

Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα πρέπει να περιμένει μερικές ακόμη μέρες πριν αρχίσει την προπόνηση, καθώς η ποινή του ολοκληρώνεται την Παρασκευή 28 Ιουλίου.

Αναλυτικά οι παίκτες που κάλεσε στην Εθνική ο Ιτούδης είναι:

Πόιντ Γκαρντς: Τόμας Γουόκαπ, Δημήτρης Μωραΐτης, Μιχάλης Λούντζης, Δημήτρης Φλιώνης.

Σούτινγκ Γκαρντς: Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Λευτέρης Μποχωρίδης, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Βασίλης Τολιόπουλος

Σμολ Φόργουορντς: Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Νίκος Ρογκαβόπουλος.

Πάουερ Φόργουορντς: Γιάννης Αντετοκούνμπο, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Ντίνος Μήτογλου, Δημήτρης Αγραβάνης, Νίκος Χουγκάζ, Λευτέρης Μαντζούκας.

Σέντερς: Γιώργος Παπαγιάννης, Κώστας Αντετοκούνμπο, Βαγγέλης Ζούγρης, Γιώργος Τσαλμπούρης, Μάνος Χατζηδάκης.

Exit mobile version