Πυρκαγιές σε Μάνδρα, Μέγαρα, Ρόδο και Λακωνία: Καλύτερη εικόνα στα περισσότερα μέτωπα, δυσκολότερη κατάσταση στην Ρόδο

Πυρκαγιές σε Μάνδρα, Μέγαρα, Ρόδο και Λακωνία: Καλύτερη εικόνα στα περισσότερα μέτωπα, δυσκολότερη κατάσταση στην Ρόδο

Για τέταρτο συνεχόμενο βράδυ, οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν σκληρή μάχη για να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις σε τρεις περιοχές: Δυτική Αττική, Ρόδο και Λακωνία.

Στη Λακωνία, η κατάσταση έχει βελτιωθεί, αλλά υπάρχει ακόμα ενεργό μέτωπο προς το ανατολικό τμήμα της πυρκαγιάς, όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός.

Στη Ρόδο, η κατάσταση είναι κρίσιμη, ειδικά στο νότιο τμήμα, και οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν ασταμάτητα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για να περιορίσουν τη φωτιά.

Σύμφωνα με το rodiaki.gr, το πιο επικίνδυνο μέτωπο στη Ρόδο κινείται μεταξύ Απόλλωνα και Λάερμα. Οι πυροσβέστες συγκεντρώνουν τις προσπάθειές τους εκεί για να το περιορίσουν και να το κατασβέσουν, προετοιμαζόμενοι να αντιμετωπίσουν τον πυρετό της φωτιάς καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και να συνεχίσουν τις επιχειρήσεις με την ανατολή του ηλίου.

Παράλληλα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν από το απόγευμα της περασμένης Τρίτης να αντιμετωπίσουν τυχόν εστίες που προκύπτουν από τις στάχτες και τις σπίθες, ενώ προσπαθούν να αντιμετωπίσουν ταυτόχρονα και άλλα μέτωπα της πυρκαγιάς.

Στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο αυτήν τη στιγμή, αλλά λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, παραμένει η ανησυχία για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Μέχρι το πρωί της περασμένης Πέμπτης, η κατάσταση είχε βελτιωθεί ελαφρώς στα πύρινα μέτωπα, αλλά οι αναζωπυρώσεις που παρουσιάστηκαν σε όλες τις περιοχές οφείλονταν στις ακραίες καιρικές συνθήκες.

Για τον λόγο αυτό, εκδόθηκαν πέντε μηνύματα μέσω 112 για την απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές Αγία Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα, Παλαιοχώρι, Άγιο Ιωάννη Κορακά, Κιάφα και Άγιο Παντελεήμονα.

Exit mobile version