ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα γίνεται η πρώτη συνάντηση των Αχτσιόγλου, Τσακαλώτου, Παππά, Τζουμάκα

ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα γίνεται η πρώτη συνάντηση των Αχτσιόγλου, Τσακαλώτου, Παππά, Τζουμάκα

Σήμερα, στις 21 Ιουλίου 2023, οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν την πρώτη τους συνάντηση προκειμένου να καθορίσουν το χρονοδιάγραμμα της εκλογής του νέου αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η συνάντηση θα γίνει παρουσία της Γενικής Γραμματέως του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνιας Σβίγκου, και του αναπληρωτή Γιώργου Βασιλειάδη.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι είναι σύμφωνοι για τη διεξαγωγή του ντιμπέιτ, οι υποψήφιοι πρόεδροι διαφωνούν σχετικά με το ποιοι θα μπορούν να ψηφίσουν στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, η Έφη Αχτσιόγλου και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συμφωνούν με την πρόταση του Νίκου Παππά να γίνουν μια ή και δύο τηλεμαχίες για να αναδείξουν τις προτάσεις και το όραμά τους για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ. Οι δύο αυτοί υποψήφιοι θεωρούν πως η συζήτηση θα πρέπει να είναι χαλαρή ώστε να προβληματιστούν και να ενημερωθούν οι ψηφοφόροι.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εμφανίζεται αρνητικός και εκφράζει την αντίθεσή του για την διεξαγωγή ανοικτής διαδικασίας, αναφέροντας ότι δεοντολογικά είναι πιο έντιμο και σωστό να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία που είχε γίνει κατά την εκλογή του προηγούμενου αρχηγού του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

Από την πλευρά της, η Έφη Αχτσιόγλου, μαζί με τον Νίκο Παππά, υποστηρίζουν την άποψη ότι πρέπει να ψηφίσουν όσοι είναι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ και έχουν συμμετάσχει στον πολιτικό αγώνα του κόμματος. Κατά το παράδειγμα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, πιστεύουν ότι οι υποστηρικτές του κόμματος πρέπει να έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν τον επόμενο αρχηγό τους.

Exit mobile version