Στο συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) της Πολιτικής Προστασίας, όπου ενημερώθηκε από τον Αρχηγό και τους επιτελείς του Πυροσβεστικού Σώματος, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σχετικά με τις επιχειρήσεις κατάσβεσης στα μέτωπα των πυρκαγιών που εξακολουθούν να μαίνονται σε όλη τη χώρα, ιδιαίτερα στη Δυτική Αττική.

Οι πηγές της κυβέρνησης αναφέρουν πως λόγω των ακραίων υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τις επόμενες ημέρες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, υπάρχει η δυνατότητα να εμφανιστούν νέες πυρκαγιές ή αναζωπυρώσεις στις ήδη υπάρχουσες πυρκαγιές. Αυτό δημιουργεί συνθήκες για εξαιρετικά δύσκολες πυροσβεστικές επιχειρήσεις.

Ενόψει της επικείμενης κατάστασης, ο πρωθυπουργός έχει επικοινωνήσει με άλλους ηγέτες ξένων χωρών, προκειμένου να εξασφαλιστεί βοήθεια, τόσο σε εναέριες όσο και σε επίγειες δυνάμεις που θα συνδράμουν το έργο των πυροσβεστών που βρίσκονται ήδη στο πεδίο υπό αντίξοες συνθήκες από την περασμένη Δευτέρα.

Επιπλέον, λόγω των εξελίξεων στις πυρκαγιές, η αυριανή προγραμματισμένη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Καλαμάτα αναβάλλεται για το επόμενο διάστημα. Επίσης, δεν θα παραστεί ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Διάσκεψη για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη που θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη την Κυριακή.

Exit mobile version