Δίκη για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού: Έφεση κατά της δικαστικής απόφασης άσκησε ο εισαγγελέας

Δίκη για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού: Έφεση κατά της δικαστικής απόφασης άσκησε ο εισαγγελέας

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Καλλίδης, μετά την ανάλογη κίνηση της οικογένειας του θύματος, άσκησε έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος των 12 νεαρών που δικάστηκαν για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Ο κ. Καλλίδης θεωρεί εσφαλμένη την απόφαση που μετατρέπει την κατηγορία των κατηγορουμένων από ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα έπρεπε να καταδικαστούν για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο.

Επίσης, ο κ. Καλλίδης θεωρεί πως δεν έπρεπε να καταδικαστούν οι πέντε από τους κατηγορούμενους για συνέργεια, αλλά αντίθετα θα έπρεπε να καταδικαστούν για συναυτουργία. Συγκλίνει με την πρόταση της εισαγγελέως του Μικτού Ορκωτού δικαστηρίου, κ. Κυριακής Κλιάμπα, που ήθελε τον πρώτο κατηγορούμενο να καταδικαστεί για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο και τους άλλους δύο για συναυτουργία στην ανθρωποκτονία, αντί να καταδικαστούν για συνέργεια, όπως καταδικάστηκαν.

Επίσης, σημείωσε ότι πρέπει να διατηρηθεί η απόφαση μόνο για τους δύο που καταδικάστηκαν, τον έκτο και τον όγδοο κατηγορούμενο.

Exit mobile version