Ερντογάν για τις συνομιλίες στο Βίλνιους με τον Μητσοτάκη: «Μιλήσαμε πολύ καθαρά για τον εξοπλισμό των νησιών» – Διαψεύδει η Ελλάδα

Ερντογάν για τις συνομιλίες στο Βίλνιους με τον Μητσοτάκη: «Μιλήσαμε πολύ καθαρά για τον εξοπλισμό των νησιών» - Διαψεύδει η Ελλάδα

Ο Τούρκος Πρόεδρος, μετά την επιστροφή του από την κατεχόμενη Κύπρο, όπου ολοκλήρωσε την τριήμερη περιοδεία του στις χώρες του Κόλπου, αναφέρθηκε στο θέμα της αποστρατικοποίησης των νησιών, προκαλώντας αντιδράσεις από την Αθήνα.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ερντογάν, στο Βίλνιους της Λιθουανίας στις 11-12 Ιουλίου είχε συζητήσει με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με το θέμα του εξοπλισμού των νησιών. Επιπλέον, ανέφερε ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, βρισκόταν σε επαφή με τον Έλληνα ομόλογό του για το θέμα, ενώ ο σύμβουλός του, Τσαγκατάι Κιλίτς, επικοινώνησε με την ειδική αντιπροσωπεία του Μητσοτάκη.

Ωστόσο, η Ελλάδα αντέδρασε αμέσως, με διπλωματικές πηγές να δηλώνουν ότι θέματα που σχετίζονται με την κυριαρχία της χώρας δεν αναφέρθηκαν ούτε συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών στο Βίλνιους. Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Γεραπετρίτης, επανέλαβε με έμφαση στη Βουλή ότι δεν υπήρχε καμία συζήτηση για τέτοια θέματα.

Exit mobile version