Market Pass 2: Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση στο vouchers.gov.gr

Market Pass 2: Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση στο vouchers.gov.gr

Το νέο πρόγραμμα επιδότησης τροφίμων “Market Pass 2” ανακοινώθηκε επίσημα και θα ισχύει για τρίμηνη περίοδο έως τον Οκτώβριο. Οι δικαιούχοι πρέπει να υποβάλλουν αίτηση μέσω της πλατφόρμας vouchers.gov.gr. Τα εισοδηματικά κριτήρια θα αποδεικνύονται μέσω της φορολογικής δήλωσης 2023. Άρα, αποκλείονται όσοι δεν έχουν υποβάλει ακόμα τη φορολογική τους δήλωση.

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια παραμένουν τα ίδια με το προηγούμενο πρόγραμμα και η ενίσχυση θα κυμαίνεται από 22 έως 100 ευρώ το μήνα, δηλαδή 66 έως 300 ευρώ για το τρίμηνο της παράτασης.

Οι δικαιούχοι που έλαβαν την προηγούμενη ενίσχυση δεν χρειάζεται να υποβάλουν νέα αίτηση, καθώς οι αιτήσεις τους θα εξεταστούν αυτεπάγγελτα. Επίσης, όσοι έλαβαν την ενίσχυση μέσω ψηφιακής χρεωστικής κάρτας μπορούν να λάβουν τη νέα ενίσχυση στην ίδια κάρτα, η οποία θα παραμείνει ενεργή έως τον Δεκέμβριο του 2023.

Οι πολίτες που δεν είχαν υποβάλλει αίτηση και θεωρούν πως πληρούν τα κριτήρια, μπορούν να υποβάλουν αίτηση κατά τη διάρκεια της τριμηνιαίας περιόδου που καλύπτει το πρόγραμμα.

Exit mobile version