Ο καιρός: Σήμερα η πιο ζεστή ημέρα με 45άρια – Συναγερμός για τις φωτιές

Ο καιρός: Σήμερα η πιο ζεστή ημέρα με 45άρια – Συναγερμός για τις φωτιές

Η αφόρητη ζέστη φτάνει στο αποκορύφωμά της σήμερα (23/07), με τον υδράργυρο να αγγίζει ακόμα και τους 45 βαθμούς Κελσίου, και η Πολιτική Προστασία έχει σημάνει συναγερμό για τον κίνδυνο πυρκαγιών σε 12 περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), που ανανεώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (22/07), προβλέπεται για σήμερα ότι οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φθάσουν στα 41 με 43 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά, και ανάλογα – κατά τόπους – στο εσωτερικό της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου τα 44 βαθμούς, και της Θεσσαλίας τους 45 βαθμούς Κελσίου. Επίσης, στα νησιά αναμένονται θερμοκρασίες μεταξύ 39 και 41 βαθμών Κελσίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται και πάλι αίθριος καιρός, με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται από 28 έως 44 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, με θερμοκρασίες από 25 έως 40 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version