Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε “πυραύλους κρουζ” προς την Κίτρινη Θάλασσα

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε "πυραύλους κρουζ" προς την Κίτρινη Θάλασσα

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην εκτόξευση «πυραύλων κρουζ» προς την Κίτρινη Θάλασσα, μεταξύ της κορεατικής χερσόνησου και της Κίνας. Η εκτόξευση καταγράφτηκε περίπου στις 04:00 τοπική ώρα (22:00 ώρα Ελλάδας) και αναμένεται να αναλυθεί από τις υπηρεσίες πληροφοριών της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ.

Αυτή η ενέργεια πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά την εκτόξευση δύο βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς προς την αντίθετη κατεύθυνση, προς την ανατολική θάλασσα ή θάλασσα της Ιαπωνίας.

Οι ενέργειες αυτές προκάλεσαν ανησυχία και αντιδράσεις από τις αρχές της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ. Τον Αύγουστο, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας και ο πρόεδρος των ΗΠΑ συναντιούνται για να συζητήσουν την ενίσχυση της συνεργασίας τους απέναντι στην απειλή της Βόρειας Κορέας.

Επιπλέον, τον επόμενο μήνα προγραμματίζονται ευρείας κλίμακας ετήσια στρατιωτικά γυμνάσια από τις νοτιοκορεατικές και αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, κάτι που η Βόρεια Κορέα εκλαμβάνει ως απειλή και απαντά με προκλήσεις και δοκιμές.

Exit mobile version