Ο καιρός σήμερα: “Ανάσα” με μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Από την Τρίτη το τρίτο κύμα

Ο καιρός σήμερα: "Ανάσα" με μικρή πτώση της θερμοκρασίας - Από την Τρίτη το τρίτο κύμα

Τα προγνωστικά στοιχεία για σήμερα (Δευτέρα 24/7) δείχνουν ότι η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μια μικρή υποχώρηση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, αλλά η κατάσταση θα παραμείνει πολύ ζεστή και ασφυκτική. Η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τοπικά ακόμη και τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, λόγω των βόρειων ανέμων που θα πνέουν, η κατάσταση δεν θα είναι τόσο έντονη όσο ήταν τις προηγούμενες ημέρες. Παρ’ όλα αυτά, οι υψηλές θερμοκρασίες θα παραμένουν αισθητές, ειδικά στις ανατολικές περιοχές της χώρας.

Από την Τρίτη (25/7) αναμένεται να ξεκινήσει το τρίτο κύμα καύσωνα, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει και πάλι, ενισχύοντας τις υψηλές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές της χώρας.

Για σήμερα, Δευτέρα, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά έως 6 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία αναμένεται να υποχωρήσει κατά 2 με 5 βαθμούς Κελσίου, με τη μεγαλύτερη πτώση να παρατηρείται στην ανατολική χώρα και τη μικρότερη στη δυτική. Οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν στα ηπειρωτικά τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου και κατά τόπους στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη η θερμοκρασία θα φθάσει τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα θα κυμανθεί μεταξύ 35 και 36 βαθμών Κελσίου.

Από την Τρίτη, αναμένεται το τρίτο κύμα καύσωνα, καθώς η θερμοκρασία θα ανέβει και πάλι, ενισχύοντας τις υψηλές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές της χώρας. Επομένως, παρ’ όλο που οι θερμοκρασίες μπορεί να υποχωρήσουν λίγο σήμερα, οι πολίτες πρέπει να παραμείνουν προσεκτικοί και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τη ζέστη και τον ήλιο.

Exit mobile version