Φωτιές: Δραματική κατάσταση σε Ρόδο, Κέρκυρα και Κάρυστο

Φωτιές: Δραματική κατάσταση σε Ρόδο, Κέρκυρα και Κάρυστο

Οι πυροσβέστες συνεχίζουν τη μάχη με τις φωτιές στη Ρόδο, την Κέρκυρα και την Κάρυστο – και σε άλλες ακόμη,- προσπαθώντας να ανακόψουν τα πύρινα μέτωπα που απειλούν κατοικημένες περιοχές και να περιορίσουν την εξάπλωσή τους μέχρι το πρώτο φως της ημέρας, όταν θα επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα.

Στην πυρκαγιά της Ρόδου, οι πυροσβεστικές δυνάμεις – τόσο επίγειες όσο και εναέριες – αντιμετωπίζουν πολλαπλές αναζωπυρώσεις, κυρίως στην ανατολική πλευρά του νησιού, οι οποίες έχουν λάβει δραματικές διαστάσεις κατά τις μεσημεριανές ώρες.

Η μάχη στρέφεται στις περιοχές των χωριών Μαλώνας και Μάσσαρι, όπου ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και ομάδες εθελοντών προσπαθούν να σταματήσουν την πρόοδο της φωτιάς και να αποτρέψουν την εξάπλωσή της προς άλλες δασικές περιοχές. Οι συνθήκες στις οποίες διεξάγεται η μάχη είναι εξαιρετικά δύσκολες, λόγω των θυελλώδων ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Υπάρχουν επίσης πυρκαγιές και στο χωριό Βάτι, όπου έχουν κατευθυνθεί πυροσβέστες και εθελοντές που προσπαθούν να τις κατασβέσουν από το απόγευμα. Εντοπίζονται αναζωπυρώσεις και σε άλλα σημεία του μετώπου, από τα Απόλλωνα έως τα Λάερμα. Οι κάτοικοι των οικισμών Γεννάδι, Βατί, Μάσαρη, Μαλώνας και Κάλαθο έχουν ειδοποιηθεί να εκκενώσουν προς ασφαλή κατεύθυνση.

Στην Κέρκυρα, οι κυριότερες αναζωπυρώσεις εντοπίζονται στα βορειοανατολικά του νησιού, στις περιοχές Βιγγλατούρι, Περίθεια και Λαυκί, χωρίς να απειλούνται κατοικημένες περιοχές προς το παρόν.

Όσον αφορά τη φωτιά στην Κάρυστο, παρατηρήθηκαν πολλαπλές αναζωπυρώσεις κοντά στους οικισμούς Πλατανιστός και Ποτάμι Ευβοίας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μέτωπο πυρκαγιάς στον οικισμό. Έτσι, λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα της Τρίτης, εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για την εκκένωσή του προς ασφαλή κατεύθυνση.

Exit mobile version