Καύσωνας «Κλέων»: Αρχίζει το τρίτο – και πιο σφοδρό κύμα – Από την Πέμπτη πτώση της θερμοκρασίας

Καύσωνας «Κλέων»: Αρχίζει το τρίτο - και πιο σφοδρό κύμα – Από την Πέμπτη πτώση της θερμοκρασίας

Η χώρα μας θα αντιμετωπίσει σήμερα μια νέα θερμική επιδρομή, με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν κατά τόπους τους 44 βαθμούς.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα Τρίτη, οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοδυτικοί με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 με 5, ενώ στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ.

Όσον αφορά τις θερμοκρασίες, αναμένεται άνοδος, με τις μέγιστες τιμές να φτάνουν στα ηπειρωτικά της χώρας τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου, στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας τους 43 με 44 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 39 με 41 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 36 με 38 βαθμούς.

Ωστόσο, την Πέμπτη αναμένεται να αλλάξει το σκηνικό καθώς θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας κατά 6 έως 8 βαθμούς σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με όμβρους και σποραδικές καταιγίδες, μετά από τις οποίες θα ακολουθήσει γρήγορη βελτίωση του καιρού. Στην υπόλοιπη χώρα, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Στα ορεινά είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί με ένταση 5 με 6, ενώ στο Ιόνιο θα φτάνουν τοπικά έως και τα 7 μποφόρ.

Exit mobile version