Κίνα: Κατέρρευσε οροφή σχολικού γυμναστηρίου – 11 νεκροί – ανάμεσά τους αρκετοί μαθητές

Κίνα: Κατέρρευσε οροφή σχολικού γυμναστηρίου - 11 νεκροί - ανάμεσά τους αρκετοί μαθητές

Μια τραγωδία συνέβη σε ένα δευτεροβάθμιο σχολείο στη βορειοανατολική Κίνα, όπου έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από την κατάρρευση της οροφής του γυμναστηρίου. Η είδηση έγινε γνωστή από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας, το Νέα Κίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά από τα θύματα ήταν έφηβες μαθήτριες, που ανήκαν στη σχολική ομάδα βόλεϊ και βρίσκονταν στο γυμναστήριο για προπόνηση κατά την ώρα της τραγωδίας.

Η κατάρρευση της οροφής συνέβη χθες, την Κυριακή, λίγο πριν από τις 15:00, στην περιοχή Τσιτσιχάρ, στην επαρχία Χαϊλονγκτζιάνγκ. Το συμβάν σημειώθηκε στην περιοχή που βρίσκεται περίπου χίλια χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Πεκίνου, κοντά στα σύνορα με τη Μογγολία και την ρωσική Άπω Ανατολή.

Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, ο συνολικός αριθμός των νεκρών στο δυστύχημα είναι 11, και οι αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση.

Επίσης, αναφέρεται ότι μέσα στο γυμναστήριο βρίσκονταν συνολικά 19 άνθρωποι. Από αυτούς, 4 κατάφεραν να διαφύγουν, ενώ άλλοι 4 επέζησαν βγαίνοντας από τα συντρίμμια.

Η επιχείρηση διάσωσης που πραγματοποιήθηκε για την ανεύρεση επιζώντων συντονίστηκε από σχεδόν 160 πυροσβέστες και έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν από την κινεζική δημόσια τηλεόραση.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, τα οποία επικαλέστηκε το πρακτορείο Νέα Κίνα, η οροφή του γυμναστηρίου κατασκευάστηκε κατά ένα μεγάλο μέρος από περλίτη, ηφαιστειακό γυαλί, το οποίο είναι ένα ελαφρύ και μονωτικό υλικό. Ωστόσο, οι ισχυρές βροχοπτώσεις που προηγήθηκαν προκάλεσαν τη διαστολή αυτού του υλικού, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει η οροφή και να προκαλέσει την τραγωδία.

Οι αρχές αναφέρουν πως το συμβάν αναλύεται πλέον λεπτομερώς, και όσοι υπεύθυνοι της κατασκευαστικής εταιρείας βρίσκονται υπό κράτηση, καθώς επιδιώκεται να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια της καταστροφής.

Τα δυστυχήματα που συνδέονται με τον τομέα των ακινήτων δεν είναι σπάνια στην Κίνα, καθώς συχνά οι οικοδομικοί κανονισμοί παραβιάζονται και η επίβλεψη δεν είναι πάντοτε αυστηρή.

Exit mobile version