Βουλή: Σήμερα η ψηφοφορία στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για την ψήφο των Αποδήμων

Βουλή: Σήμερα η ψηφοφορία στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για την ψήφο των Αποδήμων

Ξεκίνησε χθες η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλή για το νομοσχέδιο που αφορά την άρση περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς καταλόγους των εκλογέων εξωτερικού, γνωστό και ως νομοσχέδιο για την ψήφο των Αποδήμων.

Η συζήτηση αναμένεται να διαρκέσει δύο συνεδριάσεις και η ψηφοφορία αναμένεται να σήμερα, Τρίτη 25.7.2023.

Η Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής ενέκρινε το νομοσχέδιο με ευρεία πλειοψηφία και προχώρησε στην ψήφισή του. Συγκεκριμένα, υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, η Νίκη, οι Σπαρτιάτες και η Πλεύση Ελευθερίας. Καταψήφισε το ΚΚΕ. Οι πολιτικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και η Ελληνική Λύση εξέφρασαν επιφύλαξη για την Ολομέλεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε δική του τροπολογία σχετικά με το νομοσχέδιο, προτείνοντας τη δημιουργία τεσσάρων εκλογικών περιφερειών αποδήμων για την εκλογή των Ελλήνων που διαμένουν στο εξωτερικό, έτσι ώστε να εκλέγουν τους δικούς τους εκπροσώπους.

Το νομοσχέδιο αυτό αποτελείται από δύο άρθρα και περιλαμβάνει την κατάργηση προϋποθέσεων που ζητούνται για την εγγραφή των εκλογέων που διαμένουν στο εξωτερικό. Προβλέπει ότι για να έχουν δικαίωμα ψήφου, πρέπει να πληρούνται οι εξής προϋποθέσεις:

Exit mobile version