Φορολογικές Δηλώσεις 2023: Παράταση μέχρι 31 Αυγούστου

Φορολογικές Δηλώσεις 2023: Παράταση μέχρι 31 Αυγούστου

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, επιβεβαιώθηκε και επίσημα η παράταση στην προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων για το έτος 2022. Η νέα προθεσμία λήγει στις 31 Αυγούστου, κατά έναν μήνα αργότερα από την αρχική ημερομηνία. Εντούτοις, έως την ίδια ημερομηνία (31 Αυγούστου), απαιτείται να καταβληθούν οι δύο πρώτες από τις οκτώ δόσεις για την εξόφληση του φόρου.

Επιπλέον, η έκπτωση 3% για τους φορολογούμενους που καταβάλλουν τον φόρο εφάπαξ ισχύει μέχρι τις 31 Ιουλίου. Αυτό σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι που επιθυμούν να επωφεληθούν από την έκπτωση πρέπει να καταβάλουν το συνολικό ποσό του φόρου έως αυτήν την ημερομηνία.

Η προτεινόμενη τροπολογία εντάσσεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, που κατατέθηκε στη Βουλή, το οποίο προβλέπει – μεταξύ άλλων- την επιστροφή στο Δημόσιο των μετοχών των εταιρειών ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, που κατείχε το Υπερταμείο, τη θέσπιση πλαισίου ενίσχυσης των εργαζομένων σε πυρόπληκτες επιχειρήσεις, το οποίο θα εφαρμοστεί από εφέτος και για όσους επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Ιουλίου. Επιπλέον, προβλέπει ότι τα κτίρια που χαρακτηρίζονται επικίνδυνα λόγω αυτών των πυρκαγιών απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ για τρία χρόνια.

Exit mobile version