Φωτιές: Aγωνία σε Ρόδο και Κέρκυρα – Καίγονται σπίτια

Φωτιές: Aγωνία σε Ρόδο και Κέρκυρα - Καίγονται σπίτια

Η κατάσταση στη Ρόδο και την Κέρκυρα παραμένει εξαιρετικά δύσκολη με τις μεγάλες φωτιές να μαίνονται στα νησιά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, περίπου 53 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα.

Στη Ρόδο, η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη, με τα μέτωπα της φωτιάς να εστιάζονται κυρίως στην περιοχή της Μαλώνας, του Βατίου και του Γενναδίου. Πολλές περιοχές αντιμετωπίζουν αναζωπυρώσεις, προκαλώντας μια συνεχή μάχη με τις δυνάμεις πυρόσβεσης του νησιού. Οι φλόγες έφτασαν μέχρι το δημοτικό σχολείο του Γενναδίου, ενώ και τα χωριά Λαχανιά και Μεσσαναγρό βρίσκονται σε συναγερμό.

Οι προσπάθειες πυρόσβεσης συνεχίζονται, με τόσο τους επαγγελματίες πυροσβέστες όσο και τους εθελοντές να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, παρά την κούραση και την ταλαιπωρία που έχει προκληθεί από την παρούσα κατάσταση.

Στην Κέρκυρα, επίσης, οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν δύο ενεργά μέτωπα στη ΒΑ πλευρά του νησιού, που βρίσκονται κοντά στα χωριά Παλιά Περίθεια και Ημερολία. Οι προσπάθειες εστιάζονται στον περιορισμό της εξάπλωσης της φωτιάς και την κατάσβεσή της.

Παράλληλα, εθελοντές με βυτία και υδροφόρες οχήματα έρχονται από διάφορες περιοχές του νησιού για να βοηθήσουν στις προσπάθειες κατάσβεσης. Επιπλέον, τα εναέρια μέσα, όπως αεροσκάφη και ελικόπτερα, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια κατάσβεσης των φωτιών.

Exit mobile version