Καιρός: Σήμερα η πιο ζεστή μέρα

Καιρός: Σήμερα η πιο ζεστή μέρα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο καύσωνας “Κλέων” με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, που τοπικά φθάνουν ακόμη και τους 46 βαθμούς.

Η σημερινή ημέρα θα είναι η τελευταία που θα μας ταλαιπωρήσει ο καύσωνας, καθώς από αύριο Πέμπτη αναμένεται μια σημαντική μεταβολή στις καιρικές συνθήκες, με τον υδράργυρο να καταγράφει υποχώρηση έως και 8 βαθμούς.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, σήμερα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αλλά από το μεσημέρι στις βορειοδυτικές περιοχές της χώρας, ειδικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία, θα υπάρξει αλλαγή στις καιρικές συνθήκες. Αναμένονται πρόσκαιρες καταιγίδες και κυρίως ισχυροί δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι.

Οι έντονοι άνεμοι αναμένεται να πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί με ταχύτητα 3 με 5 μποφόρ, αλλά στα δυτικά τμήματα της χώρας θα ενισχυθούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και προσωρινά τοπικά μπορεί να φτάσουν τους 7 μποφόρ.

Όσον αφορά στις θερμοκρασίες, αναμένεται να καταγραφούν ανοδικές τάσεις και ιδιαίτερα στις ανατολικές περιοχές της χώρας με αύξηση περίπου 1 έως 2 βαθμούς. Οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα κυμανθούν μεταξύ 38 και 46 βαθμών Κελσίου, με τις περισσότερες περιοχές να αντιμετωπίζουν έντονη ζέστη.

Για την Αττική, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, θα μετατραπούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 26 έως 43 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις και καταιγίδες από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν με νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και θα μετατραπούν σταδιακά σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version