Τραγωδία στη Κάρυστο: Έπεσε Canadair σε ρεματιά ενώ επιχειρούσε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς – Νεκροί οι δύο πιλότοι

Τραγωδία στη Κάρυστο: Έπεσε Canadair σε ρεματιά ενώ επιχειρούσε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς - Νεκροί οι δύο πιλότοι

Χθες, Τρίτη 25.7.2023, κατά τις πρώτες απογευματινές ώρες, περίπου λίγο πριν τις 15:00, σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική, καθώς έγινε γνωστό ότι ένα Canadair έπεσε στην περιοχή του Πλατανιστού, στην Κάρυστο. Το πυροσβεστικό αεροσκάφος, το οποίο ανήκε στην Πολεμική Αεροπορία, συνετρίβη ενώ εκτελούσε κατάσβεση πυρκαγιάς στην περιοχή.

Οι χειριστές του Canadair, δύο Έλληνες πιλότοι από την 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης στην Ελευσίνα, χάθηκαν καθώς το αεροσκάφος τους έπεσε σε ρεματιά του χωριού Ποτάμι. Στη συνέχεια, στην περιοχή έσπευσαν στρατιωτικά συνεργεία με στόχο να διερευνήσουν τα αίτια του δυστυχήματος και να ελέγξουν την κατάσταση του πληρώματος του αεροσκάφους. Παράλληλα, το εθνικό κέντρο επιχειρήσεων ενεργοποιήθηκε για την συντονισμένη διαχείριση της κατάστασης.

Περίπου στις 18:30, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για τον θάνατο των δύο πιλότων, επιβεβαιώνοντας την τραγική απώλεια που συνέβη στο συγκεκριμένο δυστύχημα, στην οποία αναφέρεται:

«Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών».

Exit mobile version