ΑΑΔΕ: Ταξί, υδραυλικοί και ηλεκτρολόγοι στο «μικροσκόπιο»

ΑΑΔΕ: Ταξί, υδραυλικοί και ηλεκτρολόγοι στο «μικροσκόπιο»

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σχεδιάζει να ελέγξει τους επαγγελματίες του κλάδου των υδραυλικών, ηλεκτρολόγων και εκμεταλλευτών ταξί, προκειμένου να επαληθεύσει αν τα δηλωθέντα τους εισοδήματα και δαπάνες είναι συμβατά με τον τρόπο διαβίωσης που ακολουθούν.

Ο έλεγχος θα επικεντρωθεί ιδιαίτερα σε αυτούς που υποβάλλουν δηλώσεις με εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα, ιδίως αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες με εισοδήματα κάτω από 10.000 ευρώ.

Στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη κυκλοφορούν περισσότερα από 15.000 ταξί, αλλά μόνο 3.011 από αυτά διαθέτουν τερματικά σημεία πώλησης (POS). Οι συναλλαγές με POS ταξί έφτασαν τα 19 εκατομμύρια ευρώ πέρυσι.

Επίσης, το προηγούμενο έτος, 1.319 υδραυλικοί και 1.153 ηλεκτρολόγοι χρησιμοποίησαν POS, και οι συναλλαγές τους ήταν 15,95 και 15,49 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα.

Ειδική ελεγκτική ομάδα θα εξετάσει λεπτομερώς τον κάθε κλάδο της ελληνικής οικονομίας, ελέγχοντας κατ’ αρχήν τις φορολογικές δηλώσεις, τις δηλώσεις ΦΠΑ, τις επιστροφές φόρου, τα στοιχεία που έχουν αναρτηθεί στο myDATA, την περιουσιακή τους κατάσταση, τις δαπάνες διαβίωσης και ακόμη και τις ενισχύσεις που τυχόν έχουν λάβει.

Σε περίπτωση που βρεθούν επαγγελματίες που έχουν αποκρύψει εισοδήματα, θα λάβουν ειδοποιητήριο με υπολογισμό φόρων και προστίμων και θα κληθούν να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις. Οι έμμεσες τεχνικές ελέγχου θα χρησιμοποιηθούν για να εντοπιστούν πιθανά κρυφά εισοδήματα και παράνομες αυξήσεις περιουσίας, χρησιμοποιώντας πληροφορίες από διάφορες πηγές εκτός των επίσημων δηλώσεων και βιβλίων.

Exit mobile version