Φωτιά στη Λαμία: Απειλούνται σπίτια

Φωτιά στη Λαμία: Απειλούνται σπίτια

Μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε στη Λαμία εξαπλώνεται ανησυχητικά, έχοντας ήδη κάψει μία αποθήκη στον οικισμό Αφανός και τρία σπίτια. Επιπλέον, έχει περάσει τον δρόμο που συνδέει τη Λαμία με το Δομοκό και κινείται προς άλλη κατοικημένη περιοχή.

Στο Δομοκό, επιχειρούν 29 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα, 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο για να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά, ενώ στο Κάστρο Λαμίας 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Η Πολιτική Προστασία κάνει έκκληση στους πολίτες να κλείσουν τα σπίτια τους και να τα προστατεύσουν ρίχνοντας νερό στις αυλές. Επιπλέον, ζητεί από τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να απομακρυνθούν για την ασφάλειά τους.

Μέσω του 112 δόθηκε οδηγία στους κατοίκους της Λαμίας που κατοικούν προς το βόρειο τμήμα της πόλης να εγκαταλείψουν άμεσα τα σπίτια τους, καθώς η φωτιά προχωρά και απειλεί πλέον τις περιοχές της Ξηριάς και της Νέας Μαγνησίας.

Στη συνέχεια, δόθηκε εντολή εκκένωσης για τις περιοχές της Νέας Μαγνησίας, Μεγάλης Βρύσης και Αγίας Παρασκευής προς τον οικισμό της Στυλίδας.

Exit mobile version