Φωτιά στη Μαγνησία: Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας λέει ότι υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού

Φωτιά στη Μαγνησία: Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας λέει ότι υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN σχετικά με τις πυρκαγιές στη Μαγνησία, κατήγγειλε ότι πίσω από τη μεγάλη φωτιά υπάρχουν ύποπτα στοιχεία για εμπρησμό.

Στην εμφάνισή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, τόνισε πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς παρατηρήθηκαν τέσσερις ταυτόχρονες φωτιές στο Βελεστίνο, οι οποίες φαίνεται να έχουν προκληθεί σκόπιμα. Το γεγονός αυτό υποδεικνύει ενδείξεις εμπρηστικής δράσης. Επιπλέον, οι καιρικές συνθήκες με βορειοδυτικό άνεμο και υψηλές θερμοκρασίες επηρέασαν τη διασπορά της φωτιάς.

Ο Περιφερειάρχης ανέφερε πως έχουν ήδη κινητοποιηθεί πέντε αεροσκάφη για την κατάσβεση της φωτιάς, και υπάρχει ενεργός συμμετοχή τόσο από τις εναέριες δυνάμεις όσο και από τα υδροφόρα οχήματα του στρατού και του δήμου.

Ωστόσο, ο Περιφερειάρχης επεσήμανε πως υπάρχουν πολλά μέτωπα φωτιάς που πρέπει να αντιμετωπιστούν και εξέφρασε την έντονη ανάγκη να εντοπιστούν οι υπαίτιοι της φωτιάς και να τιμωρηθούν αυστηρά για παραδειγματισμό.

Exit mobile version