Ο καιρός σήμερα: Ραγδαία αλλαγή – Πτώση θερμοκρασίας, καταιγίδες και μπουρίνια

Ο καιρός σήμερα: Ραγδαία αλλαγή – Πτώση θερμοκρασίας, καταιγίδες και μπουρίνια

Μετά τα 46άρια και τον παρατεταμένο καύσωνα, αναμένεται επιτέλους σήμερα να παρουσιαστεί δραστική μείωση της θερμοκρασίας έως και 8 βαθμούς.

Η αλλαγή του καιρού, πέρα από την πτώση της θερμοκρασίας, θα φέρει καταιγίδες και μπουρίνια σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας, τις ανατολικές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, γενικά αναμένεται καθαρός καιρός, με προσωρινές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, και υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες έως βορειοδυτικές κατευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, ενώ στα πελάγη μπορεί να φτάσουν τοπικά και έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική μείωση σχεδόν σε όλη τη χώρα, από 6 έως 8 βαθμούς. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στα βόρεια περιοχής 32 με 33 βαθμούς Κελσίου, στα ηπειρωτικά 35 με 37 βαθμούς, και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κατευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου, και στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Για τη Θεσσαλονίκη, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με άνεμο που θα πνέει από βορειοδυτικές κατευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ και σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version