Εθνική πόλο ανδρών: Η Ελλάδα νίκησε 13-7 την Σερβία και πέρασε στον τελικό του Παγκοσμίου!

Εθνική πόλο ανδρών: Η Ελλάδα νίκησε 13-7 την Σερβία και πέρασε στον τελικό του Παγκοσμίου!

Η Ελλάδα ξέφυγε από την κατάρα των πέντε ανεπιτυχών ημιτελικών σε παγκόσμια πρωταθλήματα – Πρωτοφανής νίκη επί της Σερβίας σε διοργάνωση κορυφαίου επιπέδου.

Η Εθνική Ελλάδος στο πόλο πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή εμφάνιση, επικρατώντας με 13-7 της Σερβίας στα ημιτελικά, και για πρώτη φορά θα αγωνιστεί στον τελικό παγκόσμιου πρωταθλήματος, εξασφαλίζοντας παράλληλα το εισιτήριό της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το Σάββατο (29/7, 12:00) η εθνική μας ομάδα έχει μπροστά της το μεγάλο ραντεβού για να πραγματοποιήσει ένα όνειρο, κατακτώντας την κορυφή του παγκόσμιου πόλο, με αντίπαλο την Ουγγαρία ή την Ισπανία στον τελικό του πρωταθλήματος στη Φουκουόκα.

Αυτή η νίκη αποτέλεσε ιστορικό γεγονός, καθώς η Ελλάδα απαλλάχθηκε από την κατάρα των πέντε αποτυχημένων ημιτελικών σε παγκόσμια πρωταθλήματα, κερδίζοντας για πρώτη φορά τους Σέρβους σε μεγάλη διοργάνωση και παράλληλα παίρνοντας εκδίκηση για τον τελικό που είχε χάσει πριν από δύο χρόνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 3-0, 3-3, 4-1  

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 3, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 3, Αλαφραγκής, Κάκαρης 2, Νικολαΐδης, Γκίλλας 1, Τζωρτζάτος.

Σερβία (Ούρος Στεβάνοβιτς): Μίσοβιτς, Ραντούλοβιτς, Ράσοβιτς 1, Ραντέλοβιτς, Λάζιτς 1, Μιλόγεβιτς 1, Ντράσοβιτς, Γιάκσιτς 2, Γιάνκοβιτς, Ούμποβιτς 1, Βούτσινιτς, Μαρτίνοβιτς, Μίτροβιτς.

Exit mobile version