Κουβέιτ: Πέντε άνθρωποι εκτελέστηκαν χθες διά απαγχονισμού

Κουβέιτ: Πέντε άνθρωποι εκτελέστηκαν χθες διά απαγχονισμού

Όπως ανακοινώθηκε από την εισαγγελία του Κουβέιτ, πέντε άτομα εκτελέστηκαν δια απαγχονισμού χθες, Πέμπτη 27.8.2023, μετά από δικαστικές αποφάσεις που είχαν εκδοθεί εναντίον τους. Μεταξύ των εκτελεσθέντων, ο ένας είχε καταδικαστεί σε θανατική ποινή για τη συμμετοχή του σε επίθεση αυτοκτονίας σε τέμενος το 2015, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα τον χαμό 26 ατόμων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εκτέλεση των ποινών πραγματοποιήθηκε στην κεντρική φυλακή του Κουβέιτ και αφορούσε πέντε άτομα. Το μεγαλύτερο μέρος των καταδικασθέντων είχε καταδικαστεί για δολοφονίες.

Το Κουβέιτ είχε βιώσει μια τραγική επίθεση στις 26 Ιουνίου του 2015, όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας από τη Σαουδική Αραβία πυροδότησε την ζώνη του που ήταν γεμάτη εκρηκτικά σε ένα σιιτικό τέμενος της πρωτεύουσας. Η επίθεση αυτή, για την οποία ανέλαβε την ευθύνη η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, προκάλεσε τον θάνατο 26 ατόμων και τραυμάτισε 227 ακόμη.

Οι εκτελέσεις αυτές αποτελούν τις πρώτες που διεξάγονται στο Κουβέιτ μετά τον περασμένο Νοέμβριο, όταν επτά άτομα, συμπεριλαμβανομένων δύο γυναικών, εκτελέστηκαν για σειρά δολοφονιών. Εκείνες ήταν οι πρώτες εκτελέσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Κουβέιτ από τον Ιανουάριο του 2017, όταν οι αρχές είχαν απαγχονίσει επτά άτομα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το Κουβέιτ υιοθέτησε τη θανατική ποινή από τα μέσα της δεκαετίας του 1960 και έχει εκτελέσει δεκάδες ατόμων, με τους περισσότερους να έχουν καταδικαστεί για δολοφονίες ή εμπόριο ναρκωτικών. Η θανατική ποινή είναι διαδεδομένη σε πολλές χώρες της περιοχής, με τη Σαουδική Αραβία να έχει εκτελέσει 74 άτομα μόνο από την αρχή της χρονιάς.

Exit mobile version