Τριτοκοσμικές εικόνες στο ΑΧΕΠΑ: Χειρουργημένοι ασθενείς περπατάνε σε τούνελ «θερμοκήπιο» μέσα στον καύσωνα

Τριτοκοσμικές εικόνες στο ΑΧΕΠΑ: Χειρουργημένοι ασθενείς περπατάνε σε τούνελ «θερμοκήπιο» μέσα στον καύσωνα

Απίστευτες συνθήκες στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, όπου ακόμα και χειρουργημένοι ασθενείς μεταφέρονται καθημερινά μέσα από ένα γυάλινο τούνελ 40 μέτρων, το οποίο λόγω της καλοκαιρινής ζέστης-και ιδιαίτερα με τον φετινό καύσωνα- μετατρέπεται σε θερμοκήπιο.

Όπως μεταδίδει το thesstoday.gr, πρόκειται για μια κατασκευή που υπάρχει εδώ και χρόνια στο νοσοκομείο και η οποία -ενώ διαθέτει θερμαντικά σώματα για τον χειμώνα- δεν έχει κλιματισμό. Παλαιότερα υπήρχαν κάποιοι ανεμιστήρες, αλλά έχουν χαλάσει, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, ο οποίος συμπλήρωσε:

«Πρόσφατα επισκέφτηκα το ΑΧΕΠΑ και είδα να περνάνε από το τούνελ πάνω από 5 χειρουργημένοι ασθενείς σε σοβαρές θερμοκρασίες. Ένα χρόνιο πρόβλημα που λύνεται με ένα air condition. Είναι ντροπή για το ΕΣΥ».

Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, δήλωσε πως «είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει πάρα πολλά χρόνια. Μέσα στον καύσωνα περνάνε οι τραυματιοφορείς που κουβαλάνε τους χειρουργημένους και υπήρξε τραυματιοφορέας που κόντεψε να λιποθυμήσει κουβαλώντας ασθενή. Πώς γίνεται όλα αυτά τα χρόνια να μην έχει τοποθετηθεί air condition;».

Exit mobile version