Απαλλάχθηκε των καθηκόντων του, ο διοικητής της 111 Πτέρυγας Μάχης

Απαλλάχθηκε των καθηκόντων του, ο διοικητής της 111 Πτέρυγας Μάχης

Ο διοικητής της 111 Πτέρυγας Μάχης στην αεροπορική βάση Νέας Αγχιάλου απαλλάσσεται προσωρινά από τα καθήκοντά του μέχρι να ολοκληρωθεί μια επείγουσα ένορκη διοικητική εξέταση σχετικά με τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκαν εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών, λόγω της φωτιάς στο στρατόπεδο.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοικητής θα μετατεθεί στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας.

Η αποθήκη που σημειώθηκαν οι εκρήξεις, είχε μεγάλη ποσότητα βομβών με υψηλή ισχύ, η οποία μπορεί να προκαλέσει σοβαρές καταστροφές, όπως δήλωσε ο καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής και Αναπληρωτής Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων, Θεόδωρος Λιόλιος, κατά την συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Ο καθηγητής τόνισε ότι η έκρηξη που προκάλεσε σπάσιμο τζαμιών σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων υποδεικνύει την παρουσία εκατοντάδων πυρομαχικών και αναφέρθηκε σε αυτό ως “τεράστιο ατύχημα”.

Επίσης, υπάρχουν πολλά ερωτήματα που προκύπτουν από τον τρόπο αντιμετώπισης της έκτακτης κατάστασης που επέδειξε η 111 Πτέρυγα Μάχης κατά τις εκρήξεις στις αποθήκες πυρομαχικών, την εκκένωση του αεροδρομίου και την απομάκρυνση των μαχητικών αεροσκαφών F-16, προκειμένου να προληφθούν πιθανοί κίνδυνοι.

Exit mobile version