Η UEFA απέβαλε από την Ευρώπη τη Γιουβέντους

Η UEFA απέβαλε από την Ευρώπη τη Γιουβέντους

Η UEFA επισημοποίησε τον αποκλεισμό της Γιουβέντους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για την περίοδο 2023-24. Ο αποκλεισμός αφορά το Conference League, στο οποίο η ιταλική ομάδα θα συμμετείχε.

Η UEFA είχε ξεκινήσει έρευνα για πιθανές παραβιάσεις των κανονισμών αδειοδότησης συλλόγων και του Financial Fair Play από την Γιουβέντους και την Τσέλσι. Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Γιουβέντους παραβίασε το κανονιστικό πλαίσιο της UEFA και τη συμφωνία διακανονισμού που είχε υπογράψει τον Αύγουστο του 2022.

Ως αποτέλεσμα, η UEFA τερμάτισε τη συμφωνία διακανονισμού με τον σύλλογο και τον απέκλεισε από όλες τις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις για την επόμενη σεζόν (2023-24). Επιπλέον, επιβλήθηκε πρόστιμο 20 εκατομμυρίων ευρώ, με τα μισά (10 εκατομμύρια) να υπόκεινται σε αναστολή, το οποίο θα εφαρμοστεί σε περίπτωση υπέρβασης των προϋπολογισμών για τα οικονομικά έτη 2023, 2024 και 2025.

Με αυτήν την απόφαση, η Γιουβέντους χάνει τη συμμετοχή της στο Conference League, και αντί γι’ αυτήν, θα συμμετάσχει η ομάδα της Φιορεντίνα, που κατείχε την όγδοη θέση στο προηγούμενο ιταλικό πρωτάθλημα και ήταν φιναλίστ του Conference League το 2023.

Exit mobile version