Ο καιρός σήμερα: Καλοκαιρία με 37αρια, αλλά και τοπικές βροχές

Ο καιρός σήμερα: Καλοκαιρία με 37αρια, αλλά και τοπικές βροχές

Για σήμερα (29/07) ο καιρός αναμένεται πολύ ευνοϊκός, με ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα και υψηλές θερμοκρασίες που θα φτάσουν έως τους 37 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές. Μόνο στα ορεινά της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας ενδέχεται να υπάρξουν τοπικές βροχές.

Σύμφωνα με την ημερήσια πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3 με 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο τοπικά θα φτάσουν έως και τους 6, πρόσκαιρα ακόμα και 7 μποφόρ.

Οι θερμοκρασίες αναμένεται να έχουν μια μικρή άνοδο, με τα βόρεια μέρη να κυμαίνονται από 32 έως 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιωτικά μέρη να φτάνουν τους 35 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Πιο συγκεκριμένα, για την Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες βορειοανατολικές κατευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 2 βαθμούς χαμηλότερη.

Για τη Θεσσαλονίκη, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τους ανέμους να είναι μεταβλητοί, ασθενείς και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version