Έκρηξη σε αποθήκη πυροτεχνημάτων στην Ταϊλάνδη – Εννέα νεκροί, τουλάχιστον 100 τραυματίες

Έκρηξη σε αποθήκη πυροτεχνημάτων στην Ταϊλάνδη - Εννέα νεκροί, τουλάχιστον 100 τραυματίες

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν σε μια φοβερή έκρηξη που συνέβη σε μια αποθήκη πυροτεχνημάτων στη νότια Ταϊλάνδη. Η εκρηκτική απόρριψη προκάλεσε μάλιστα πυρκαγιά που επλήγη στην αγορά Μούνο της περιφέρειας Σου-νγκάι Κόλοκ, στη νότια επαρχία Ναρατιβάτ κοντά στα σύνορα με τη Μαλαισία.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη Σανάν Πονγκάσορν, ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί καθώς έχουν βρεθεί ανθρώπινα λείψανα που δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί. Περίπου 115 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, όμως 106 από αυτούς έχουν ήδη λάβει εξιτήριο μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Η έκρηξη έχει προκαλέσει σημαντικές ζημιές σε τουλάχιστον 200 σπίτια σε ακτίνα εκατοντάδων μέτρων γύρω από την αποθήκη πυροτεχνημάτων. Περίπου 20-30 οικογένειες έχουν εκκενώσει τα σπίτια τους και προσωρινά φιλοξενούνται σε καταφύγια. Οι αρχές έχουν θέσει έλεγχο την πυρκαγιά, ενώ η αστυνομία θα διεξαγάγει λεπτομερή έρευνα για να διαπιστώσει τα ακριβή αίτια της τραγωδίας.

Exit mobile version